banerRC212

Subota, 08 Lipanj 2019

Trupe Zlatka Kojića zauzele odlično drugo mjesto

 Odličan dojam ostavili su juniori NK GOŠK iz Gabele, na završnici Prve juniorske lige Federacije, koja je održana na stadionu Olimpika u Sarajevu. Gabeljani su na završnom turniru osvojili drugo mjesto, izgubivši u finalu od Olimpika s minimalnih 0:1. Jedini pogodak na utakmici dao je Dedović u 15-oj minuti. Valja posebice naglasiti da je za najboljeg igrača trunira proglašen Boško Bošković, mladi nogometaš GOŠK-a.

   Podsjećamo, na turniru su sudjelovali pobjednci četiri skupine Prve juniorske lige Federacije BiH. GOŠK je u južnoj skupini osvojio prvo mjesto i tako se plasirao na završnici koja je ove godine igrana u Sarajevu. U prvoj utakmici mladi Trojnanci su nadigrali Metalleghe iz Jajca rezultatom 8.6 nakon izvođenja penala. U regularnom dijelu susret je završen neodlučno 3:3. Inače, Gabeljani su dvije minute prije kraja vodili s 3:2, ali nakon poravnanja nisu izgubili sigurnost. Strijelci za GOŠK u regularnom dijelu bili su Josip Katavić dva i Marko Markić jedan pogodak.
   U drugoj polufinalnoj utakmici Olimpik je uvjerljivo 5:1 savladao Zvijezdu iz Gradačca. konačni poredak je tako, 1. Olimpik, 2. GOŠK, 3. Metalleghe, 4. Zvijezda (Gradačac). Plasman u Premijer ligu izborio je samo prvoplasirani Olimpik, dok ostalima ostaje da pokušaju drugi puta.
   Inače iz GOŠK-a ističu da su prezadovoljani rezultatima "trupa" Zlččatka Kojića, među kojima je samo jedan igrač iz Gabele - katavić, a svi sa strane, među kojima su četvorica još kadeti, dok Olimpik primjerice ima pedesetak juniora.
 
D. Musa
  • Objavljeno u Sport

U galeriji "Tau" izloženi radovi polaznika Likovne radionice

Polaznici tečaja likovne radionice – crtanja i dizajna u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika u F. BiH i Centra za obrazovanje i kulturu „Akademija“ Čapljina, izložbom radova u galeriji „Tau“ pokazali su urađeno tijekom dvomjesečnog rada. Dvadesetak mladih polaznika uz Anu Šimić i Megi Kunštek voditeljice tečaja s ponosom je prezentiralo svoja postignuća. Valja istaknuti da su svi polaznici tečaja uspješno završili edukaciju. Tim povodom Ana Šimić magistrica grafike i profesorica likovne umjetnosti i Magi Munštek magistrica likovne umjetnosti u edukaciji polaznicima su podijelili prigodne diplome, tako da je cijeli događaj uz izložbu imao i svečani karakter.

Ana Šimić jedna od mentorica likovne radionice naglasila je da su da su „svi izloženi crteži nastali tijekom dva mjeseca planskog rada prema planu i programu iz Školske knjige Zagreb, kako bi djeca i odrasli, kroz vlastitu kreativnost savladali neke likovne probleme što će im omogućiti napredak u daljem tečaju i likovnom stvaralaštvu.“

Obrazlažući projekt Megi Kunštek inače, tajnica Društva hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji naglasila kako je s kolegicom Anom Šimić, predsjednicom spomenutog Društva, prije nešto više od dva mjeseca „došla na ideju pokretanja projekta tečaja crtanja, slikanja i dizajna“, te dodala:

Prešli smo neke osnove i jako smo zadovoljne odzivom. Posebice nam je drago što iz ovako malih sredina ima jako puno nadarenih mladih ljudi zainteresiranih za umjetnost. Posebice nam je imponiralo što je naših dvadesetak polaznika strasno radilo, a ovom izložbom i podjelom diploma, htjeli smo zapečatiti prvi stupanj“, kazala je Megi Kunštak.

Voditeljice su istaknule da je cilj tečaja bio obrazovanje pojedinaca na području osnova crtanja i dizajna, te ih pripremiti za tečaj slikarstva koji će s radom početi početkom nove 2019./2020. godine.

 

  • Objavljeno u Kultura
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!