banerRC212

Srijeda, 12 Lipanj 2019

Aktivnosti Udruge prijatelja prirode „Močvara”: Mladi 'močvarci' u sjeni cedrova priredili konceptualni prikaz Hutovog blata

   Članovi Udruga prijatelja prirode „Močvara” iz Čapljine, predvođeni akademskim slikarom Ernestom Markotom, njezinim predsjednikom, te Vesnom Obradović, voditeljicom radionica, uz savjete Zdenke Jelčić, dugogodišnje predsjednice u parku kod pošte, u središtu Čapljine, priredili su svojevrsni performans. Mladi „močvarci“ – učenici Osnovne škole Vladimira Pavlovića i Srednje škole Čapljina, uz podršku svojih voditelja i mentora, na otvorenoj sceni građanima su postavljanjem instalacije – ptice i lopoči, priredili svojevrsni prikaz Hutovog blata.

   Učenici i voditelji Udruge svojski su se trudili da svoj rad provedu u djelo onako kako su zamislili. S obzirom na izgled, čija je osnova čaplja - simbol Čapljine, moglo ni se kazati da je njihovim rukama nastalo djelo konceptualne umjetnosti. Raspoloženi, tijekom rada, izražavali su nadu da će građani Čapljine razumjeti njihovo djelo, što je zastajkivanjem i promatranjem potvrđeno. Želja im je da njihova instalacija bude trajna kategorija, pa u tom smislu apeliraju na Čapljince da je štite.

D. Musa

Uz prijam za roditelje poginulih branitelja Čapljine: Posjeti i razgovori za njih su pravi lijek

   U sklopu manifestacije „Lipanjske zore” dr. Smiljan Vidić gradonačelnik općine Čapljina organizirao je prijam za roditelje poginulih hrvatskih branitelja. Prijam je organiziran u restoranu „Piatto“ u Čapljini. U kraćem obraćanju čapljinski gradonačelnik je uz ostalo rekao, da su od brojnih sadržaja u sklopu manifestacije „Lipanjske zore“, „obilježavanje godišnjice oslobodilačke akcije u Počitelju i prijam roditelja poginulih branitelja najvažniji događaji”.

    Nikola Arar predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja, uz pozdrave okupljenim članovima udruge i gostima, naglasio da je „da su posjeti i razgovori s roditeljima poginulih branitelja danas svakako najvažniji događaji”. „Riječi razumijevanja za nas su nakon svih ovih godina, nakon rata, što se kaže kao melem na ranu, a gubitak najdražih i onako se nikada ne može zaboraviti“, kazao je Arar

   Upravo u tom tonu i protekao je tradicionalni prijam za roditelje poginulih hrvatskih branitelja općine Čapljina.

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!