banerRC212

Utorak, 11 Lipanj 2019

U sjeni brojnih odlazaka iz GOŠK-a u zraku je pitanje: Što se snuje u Gabeli?

   Odlasci iz GOŠK-a se nastavljaju, novi na toj skoro beskonačnoj listi je Dino Hasanović, jedan od boljih u protekloj sezoni. Hasanović je potpisao ugovor s novim premijerligašem Veležom iz Mostara. S obzirom na činjenicu da je Hasanović imao ugovor na još godinu dana, GOŠK će dobiti obeštećenje. Podsjećamo, zbog isteka ugovora GOŠK su napustili trener Stanko Mršić, zatim nogometaši Dalibor Kozić, Marin Karamarko, Duje Medak, Safet Mujkić, Miro Kovačić, Šime Gržan, Mirasad Ramić i Antonio Raguž. Torbe su još spakirali i Gabelu napustili, Bože Vukoja, Luka Knežević i Toni Nikić igrači Širokog Brijega koji su bili na posudbi, te Emrah Hasanhodžić i Stjepan Vego, koji su poput Hasanovića, bili vezani ugovorom. Dakle, redove bivšeg premijerligaša do sada su napustila 14-ca igrača i trener.

   U klubu su za sada, ostala dva vratara, Antonio Brkić i Domagoj Lukač, zatim Darko Đajić, Petar Raguž, Josip Ereiz, Elvedin Aletić, Boško Bošković, Vedin Kulović, Anel Husić i Ivan Prskalo. S obzirom da se tuzlanska Sloboda interesira za Kulovića i Raguža, ne treba isključiti mogućnost da se lista odlazaka i produži. Međutim, dojam je da će GOŠK teško pustiti Raguža koji bi izgleda s Ereizom, Đajićem, Brkićem i Boškovićem trebao biti okosnica novog sastava. U stvari dojam je da bi u GOŠK-u mogli ostati igrači koji nisu ulazili u igru na zadnjoj utakmici protiv Sarajeva.

   Kad je GOŠK u pitanju na raspad sustava se ne smije pomišljati, po srijedi je vjerojatno nova klupska orijentacija, čije konture bi se mogle nazrijeti nakon godišnje skupštine kluba koja se najavljuje za petnaestak dana.

   Da se GOŠK ne smije otpisati nakon ispadanja iz Premijer lige, upućuje i drugo mjesto juniora na nedavnom prvenstvu Federacije BiH u Sarajevu. Iako se čelnici kluba neuobičajeno rijetko oglašavaju i to s neodređenim konstatacijama, ostaje dojam da se snuje nešto nova. Što znat će se koncem mjeseca, kada bi trebale početi pripreme za novu sezonu.

 

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Dječji turnir - malonogometni spektakl u Zvirovićima ili život čine male stvari

   Nije lako riječima opisati ambijent koji je vladao čapljinskog naselja Zvirovići u novije vrijeme poznatog po petlji na autocesti koridora 5 c. Žamor, navijački povici, pljesak, skandiranje..., jednom riječi pravi galimatijas dječjih glasova odjekivao je naseljem zahvaljujući 16. malonogometnom turniru učenika područnih škola „Zvirovići – 2019.” Takvom ambijentu pogodovao je i razvoj situacije na terenu. Finalna utakmica Trebižat – Studenci, nakon niza neiskorištenih prilika, odlučena je tek na penale. Na kraju slavio je Trebižat s minimalnih 1:0, a obranama obol finalu, ponovi su dali vratari.

   U polufinalu ekipa područne škole Trebižat s visokih 5:1 nadigrao je ekipu područne škole Struge/Gorica, a u drugoj utakmici poluzavršnice Zvirovići/Prćavci – Studenci 1:2. U borbi za treće mjesto Struge/Gorica – Zvirovići/Prćavci 2:1. Tako je konačni poredak na turniru, sljedeći, 1. Trebižat, 2. Studenci, 3. Struge/Gorica, 4. Prćavci/Zvirovići. Najbolji strijelac turnira bio je Luka Stojić iz ekipe Trebižata, a najbolji vratar Frano Kozina, Studenci. Umjesto najboljeg igrača na ovom se turniru bira se najsimpatičniji igrač, a tu među vršnjacima laskavu titulu, ove godine ponio je Niko Jurković iz ekipe Studenci.

   Valja reći da su najbolji pojedinci i sve ekipe sudionice dobile priznanja, dok je pobjednički pehar ekipi Trebižata uručio dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. Čapljinski gradonačelnik svaku od ekipa darovao je loptom. Osvrćući se na ovaj neobični turnir na kojem nema razočaranih čapljinski gradonačelnik je rekao:

   „Ovo je tradicija vrijedna pažnje. Na tromeđi tri općine Čapljine, Ljubuškog i Čitluka, okupe se djeca, upoznaju i druže tako da je krajnji rezultat puno značajniji od onoga ostvarenog na terenu. Zbog toga osobno mogu obećati i dalju potporu”, kazao je čapljinski gradonačelnik koji je i bio pokrovitelj turnira.

   Organizatori turnira bili su Područna škola i mjesna zajednica Zvirovići. Na kraju umjesto zaključka, može se reći - s malo dobre volje, truda i nešto novca, za učenike nižih razreda osnovne škole može se prirediti pravi spektakl.

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!