banerRC212

Četvrtak, 09 Svi 2019

Čapljinski lovci spremaju redovitu godišnju skupštinu

   Lovačko društvo „Galeb” iz Čapljine dobilo je koncesiju na lovište za narednu lovnu sezonu od nadležnog županijskog ministarstva. Koncesija se dodjeljuje na osnovu plana upravljanja. Uz ovu manje – više očekivanu informaciju od Zdravka Prnića, tajnika Lovačkog društva, doznali smo da su u tijeku i pripreme za redovitu godišnju izvještajnu skupštinu. Redovita godišnja skupština održat će se u utorak, 14-o svibnja u općinskoj vijećnici, zgrada MUP-a, s početkom u 19,30 sati. Na dnevnom redu bit će za takve prilike, uobičajene teme, kao što su izvješće o radu, plan i program rada za narednu sezonu, lovni kalendar i slično.

U izjavi za RPČ, tajnik Pranić je naglasio kako početkom idućega tjedna počinje završna obuka za lovce pripravnike, dok će se ispit održati 30-og svibnja u Čapljini.

Andrija Jurković direktor GOŠK-a: „Igrat ćemo korektno do kraja, a onda podvući crtu”

   Mali ih je voljnih ovih dana za priču o nogometu u Gabeli, odnosno Priceovoj Troji. Ispadanje iz Premijer lige, pada utoliko teže što je do njega došlo u godini kada se slavi sto godina igranja nogometa u Gabeli. Rezultatski učinak seniorske momčadi odrazit će se na sve, pa i na proslavu jubileja. Jedan od najpribranijih je Andrija Jurković, kojeg smo sa tajnicom Andrijanom Ćorić, zatekli u klupskim prostorijama. Naravno na dnevnom redu bila je uobičajena „papirologija”. Kako dalje, pitali smo direktora Jurkovića, imajući u vidu stanje na ljestvici koje se u posljednja tri kola ne može promijeniti.

   „Odradit ćemo do kraja prvenstvo, a onda podvući crtu i vidjeti što i kako dalje. Nije nam ništa išlo tijekom sezone. Većina igrača vezana je ugovorom do 2020-te godine, obavit ćemo razgovore s njima i vidjeti i vidjeti koji je naš, a koji njihov interes i nastaviti gdje smo stali”, kaže direktor Jurković, te nastavlja:

   „Preostala tri kola odigrat ćemo što bolje možemo, nastojat ćemo osvojiti još koji bod, ako u tome uspijemo bit će nam drago. Generalno, svi smo razočarani, ali iz ove kože se ne može. Sto godina kluba, toliko truda, a mi ispadamo iz Premijer lige”, uzdahnuo je direktor Jurković, te nastavio;

   „Sad u pitanje dolaze i pokrenuti projekti kao što je izgradnja reflektora, uređenje partera stadiona, pomoćnog terena...

   Međutim, koliko god veliko bilo razočarenje, ogroman je uspjeh bilo igranje u Premijer ligi, a GOŠK iz male Gabele, igrao i najjačoj nogometnoj ligi u državi. To će se pamtiti. Slobodno se može reći da GOŠK u svojoj stogodišnjoj povijesti nikada nije funkcionirao kao u ove dvije sezone. Dvadeset pet profesionalnih igrača, plaće i doprinosi... Organizacijski smo iskoračili, unaprijedili infrastrukturu, samo još nedostaju reflektori, ali rezultat nas nije pratio. Evo, licencu smo dobili na prvostupanjskoj komisiji, klub funkcionira besprijekorno, ali nema bodova.” pomalo rezignirano kaže direktor „lavova”, a zatim na glas razmišljajući nastavlja:

   „Da bi bili ozbiljan premijerligaš trebao bi proračun od milijun maraka na godišnjoj razini, i to da se sastavlja kraj s krajem. Mi ćemo ovu sezonu nekako izgurati. Kako, naše financiranje je znanstvena fantastika. Nismo nikom dužni, a ulagali smo i u infrastrukturu...”

   Direktor Jurković, samokritički prisjeća se jednog detalja:

   „Nismo izvukli prave poruke iz našeg prvog igranja u Premijer ligi i tada se druga sezona pokazala težom od prve, zato smo platili ceh”.

   U svakom slučaju treneru Stanku Mršiću nije lako pripremiti momčad za subotnju utakmicu protiv Zvijezde u Ugljeviku.

 

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Započele plesne radionice Argentinskog tanga u Čapljini

Čapljina je po treći put ugostila svjetskog majstora - učitelja, argentinskog tanga Metina Yazira. 
Metin od srijede do petka od 20,30 do 22 sata u prostorijama COK "Akademija" poučava sve zainteresirane polaznike ovom egzotičnom plesu, dok je u prijepodnevnim terminima gost instruktor u udrugama za osobe sa invaliditetom. Tim povodom razgovarali smo s instruktorom Yazirom i Zoranom Kavedžićem, voditeljem plesnog kluba "Art'n'Go".
 

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!