banerRC212

Srijeda, 29 Svi 2019

Skupština Društva hrvatskih književnika 1. lipnja

   Shodno odluci Upravnog odbora Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, u subotu, 1-og lipnja održat će se redovita godišnja skupština. Skupština će se održati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 11 sati.

   Na dnevnom redu bit će izvješće o radu u proteklih godinu dana, financijsko izvješće u istom razdoblju, te izvješće Nadzornog odbora Društva. Nakon izvješća slijedi rasprava i usvajanje izvješća. Jedna od točki dnevnog reda bit će i Književni program, u sklopu kojega će se održati predstavljanje novih članova, te čitanje poezije.

FutureA obradovala djecu u Čapljini

U Čapljini je održan Dječji Festival FutureA kojeg je upriličila Udruga Out of Area iz Nizozemske. U tonskom prilogu poslušajte reportažni zapis s festivala.

 

Boćarsko prvenstvo BiH: Čapljinci odmarali, a Široki u derbiju ukrotio Buru

   Program utakmica boćarskog prvenstva BiH i dalje u velikoj mjeri kreiraju kiša i odgode. Nakon osam kola u A skupini još su dvije neodigrane utakmice, a poslije četiri kola u B skupi, dvije, odnosno po jedno kompletno kolo, u svakoj od skupina. Valja reći da su boćari u B skupini u cjelini apsolvirali osmo kolo. U središtu pozornosti bila je utakmica u Široko Brijegu u kojoj je domaći sastav uspio izboriti minimalnu pobjedu i tako odškrinuti vrata doigravanja ispred najvećeg konkurenta. U drugoj utakmici Neum nije imao većih problema protiv sarajevske Napredak Wille koja igra u sve boljoj formi.

   Rezultati 8-og kola, A skupina, Neum: Neum – Napredak Willa 18:7, Široki Brijeg: Široki – Bura 13:11, slobodna je bila Čapljina. Poredak, 1. Neum 10(-1), 2. Široki 7(-1), 3. Bura 5, 4. Čapljina 4(-2), 5. Napredak Willa 2 boda.

   U četvrtom kolu B skupine, obje utakmice su odložene. Dračevo je zbog nastupa na turniru u Međugorju odložilo utakmicu protiv Ante Rozića, dok je boćare Rastoka i Gruda rastjerala kiša. Nisu stigli dovršiti niti jednu partiju. Tijekom tjedna odigrana je jedna zaostala utakmica.

   Četvrto kolo B skupine boćarskog prvenstva, Dračevo: Dračevo – Ante Rozić, odložerno, Prolog kod Ljubuškog, Rastok – Grude, prekid zbog kiše. Zaostala utakmica drugog kola, Rastok – Ante Rozić 10:14. Poredak, 1. Grude 6(-1), 2. Ante Rozić 4(-1), 3. Rastok 1(-1), 4. Dračevo 1(-1) bod.

 

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Darijan Bošković, predsjednik RA Čapljina o plasmanu i planovima: „Volio bih da napadnemo Premijer ligu!“

   U južnoj skupini Prve rukometne lige Federacije BiH, završena je prvenstvena utrka. Rukometna akademija Čapljina kao jedan od nastavljača bogate čapljinske rukometne tradicije, zauzela je sedmo mjesto. Čapljinci su dobili 13 utakmica jedanput su igrali neodlučeno, dok su deset puta poraženi. Jesu li u „Akademci“ zadovoljni ostvarenim, govori Darjan Bošković, predsjednik kluba inače, još uvijek aktivni igrač, vratar hrvatskog prvoligaša Metkovića:

   „Sedmo mjesto, lani smo u prvoj sezoni u Prvoj ligi bili šesti, ove godine smo najavljivali napredak za koje mjesto, što smo i zaslužili po igračkom kadru, radu i omladini koju imamo, međutim moramo ipak, biti zadovoljni. U drugom dijelu prvenstva rotirali smo dosta mlađih igrača, dali im na priliku, što je uvjetovalo i nešto slabiji rezultat od najavljivanog. Osobno ja sam zadovoljan“, kaže predsjednik Darjan Bošković, te nastavlja:

   „Ovo nam je bila druga sezona, u Prvoj federalnoj ligi, nismo znali kako će to izgledati kad smo se nakon par sezona rada, uključili u natjecanje. U prošloj sezoni smo krenuli rekao bih odlično, a u ovoj sezoni s nešto izmijenjenom sastavu, nastavili u sličnom ritmu. Isplivalo je nekoliko mladih igrača za koje bih kazao da su za godinu dana prerasli ovu ligu. Mislim da dobro radimo, da su naši mladi igrači napredovali i stekli iskustvo igranja jačih utakmica“, kaže predsjednik Bošković, te u osvrtu na perspektivu podcrtava:

   „Imamo mlade igrače s područja Čapljine i par iskusnijih. Nama je najveći problem što je ova godina izlazna pojedinim momcima, tako su trojica igrača najavila odlazak na studij. Obavit ćemo razgovor s njima i vidjeti možemo li dalje na njih računati. Unatoč tome za rukomet u Čapljini nema brige, mislim da sljedeće sezone uz domaći kadar i nešto više novca možemo napasti i prvo mjesto. Ekipe ispred nas ne odskaču puno, pa zato i mislim da sa stečenim iskustvom domaći momci mogu i koji korak više. Iznimka je Izviđač koji ima zaista izvrsnu rukometnu školu, to su momci rođeni 2002-go godište, u izjednačenoj utakmici uspjeli su nas tijesnom razlikom nedavno dobiti u Čapljini“, kaže predsjednik Bošković, te najavljuje predstojeće aktivnosti:

   „Uskoro ćemo održati redovnu godišnju skupštinu, vidjeti što možemo, zacrtati planove za narednu sezonu, odlučiti hoćemo li jurišati na prvo mjesto i hoće li nas netko podržati. Mislim da naša mlada ekipa sa sadašnjim sastavom i par pojačanja, može „napasti“ Premijer ligi“.

   -Aktivni ste igrač hrvatskog ligaša Metkovića, razmišljate li i vi o povratku?

   -Želim karijeru završiti u Čapljini, tu sam počeo tu bi želio i završiti, ali to će zavisiti o ciljevima u narednoj sezoni. Volio bi da cilj bude Premijer lige BiH, u tom slučaju vjerojatno bi se vratio ne samo ja nego još trojica igrača koji igraju u okruženju.“

   -Kad bi usporedili Prvu federalnu ligu u kojoj se natječe klub kojem ste na čelu i Prvu hrvatsku ligu južna skupina u kojoj igrate, što bistre kazali?

   „Mislim da je velika razlika između naše federalne lige jug i Prve hrvatska liga isto jug, praktično su isti rang, ali po jačini, prednost je na strani hrvatske lige. Mi putujemo gore u Istu, Karlovac, Crikvenicu, Rijeku…, odreda poznate rukometne centre, mislim kad bi mi sudjelovali u toj ligi bila bi to grčevita borba za opstanak. Tamo je profesionalizam koji zahtjeva četiri treninga minimalno, a utakmica je peta, to je već profesionalizam. Ova naša liga jug i hrvatska liga jug, to je velika razlika, velika razlika…

   Inače, prva ekipa RA Čapljina nastavit će s trenizima još petnaestak dana, a tu je i 3-ći međunarodni rukometni turnir Rukometna akademija. Lani je bilo preko dvjesto sudionika, a ove godine očekujemo se i više. Zanimljivo, među osamdesetak mladih članova tridesetak je djevojčica o čijoj perspektivi, odnosno uključivanje u natjecanje, treba također razmišljati.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!