banerRC212

Četvrtak, 27 Rujan 2018

Suša GOŠK-og napada plaćena odlaskom trenera Dudića

   Dok je išlo, išlo, moglo bi se kazati za eru Feđe Dudića na klupi GOŠK-a iz Gabele. Poslije utakmice protiv Čelika i za njih 'samo jednog' osvojenog boda, trener Dudić je odstupio. Na konferenciji za novinare nakon utakmice, taj potez je obrazložio riječima:

   „Nakon današnje utakmice napuštam klupu GOŠK-a, dajem neopozivu ostavku, klubu želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Nadam se da će novi trener imati više sreće, da će momčad početi koristiti prilike. Ja se nadam da će se mojim odlaskom nešto u tom segmentu promijeniti, nemoguće je koliko smo prilika promašili u jedanaest kola. Momcima želim sve najbolje. Klub je tu dva, tri boda u zoni opstanka, znači nije potonuo. Uzeo sam ga prije deset mjeseci, proveo sam deset stvarno lijepih deset mjeseci, igrali smo lepršavo, igrali smo dobro. Jedino što bih sebi zamjerio je prelazni rok koji nismo odradili kako treba, izgubili smo dosta kvalitetnih igrača, a nismo doveli adekvatna pojačanja, na žalost to se odrazilo na rezultate“, kazao je Dudić uz put zahvaljujući novinarima na suradnji.

   S obzirom da je odluku o neopozivoj ostavci izručio u dahu, bilo je očito da je Dudić o njoj razmišljao prije same utakmice, za slučaj ako po zlu pođe, odnosno ako GOŠK još jednom kiksa na domaćem terenu. Uz ako se tako može reći, očekivani poraz od Željezničara u prvom, te bod protiv Širokog Brijega u sedmom kolu, za trenutačnu poziciju na ljestvici – predzadnje mjesto i samo šest bodova, Gabeljanima su kumovali upravo neuspjesi na domaćem terenu, samo bod osvojen protiv Zvijezde u utakmici u kojoj su uz dva gola propustili četiri, pet puta više zrelih prilika, katastrofalna igra i poraz od Mladosti 1:3, te nova dva prosuta boda protiv Čelika.

   Valja reći da su se Gabeljani i protiv Čelika ispromašivali, iz pet, šest prilika od čega tri stopostotne nisu uspjeli zabiti, pa su na kraju, po nepisanim nogometnim pravilima trebali izgubiti, jer je Salko Jazvin u posljednjim sekundama utakmice, zapucao zicer. Utakmica je imala neobičan tijek, GOŠK nije ušao kako se očekivalo silovito, nego mlako i bojažljivo, a va bank zaigrao je tek od 58-me minute kada Ereiz propušta priliku, slijedile su još bolje prilike Aletića u dva navrata, pa opet Ereiza, Čolića, Ramića…, ali lopta nije htjela u okvir vrata. Inače, mreža je za Gabeljane začarana već šest kola, točnije od utakmice protiv Tuzla Citya i jedine pobjede, na narednih šest susreta, postigli su samo jedan, a primili devet pogodaka!? U takvoj situaciji trener Dudić, povukao je logičan potez, valja reći bez pritiska.

   Zbog prošle sezone, odnosno njezine završnice, najuspješnije u povijesti kluba, skromnosti i radišnosti, Dudić je imao veliki kapital. Tako za ponuđenu ostavku nakon utakmice protiv Mladosti, uprava nije htjela ni čuti, ali dalje očito je, nije išlo. Uglavnom, Dudić je otišao ostavljajući sad očito bezube „lavove“, u situaciji u kojoj je prije deset mjeseci preuzeo klub. Tko god preuzme GOŠK, čeka ga težak posao.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Rođendana Europske asocijacije karnevalskih gradova: U Čapljinu stižu čelnici FECC-a i predstavnici dvadesetak država

   Turistička organizacija "Čapljinka" narednog vikenda bit će domaćin proslave rođendana Europske asocijacije karnevalskih gradova – FECC DIES NATALIS. U najavi te manifestacije Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije "Čapljinka", kaže:

   "Predstojeća manifestacija jedan je od dva godišnja događaja u organizaciji Federacije europskih karnevalskih gradova – FECC-a. Prvi je redovita godišnja skupština, a drugi rođendan organizacije karnevalskih gradova. Oba događaja se svake godine organiziraju u drugoj državi. Ove godine mi smo imali čast biti domaćini", kaže Raguž, te pojašnjava:

   "U suštini FECC DIES NATALIS ima promotivno turistički karakter. Tako ćemo mi ove godine, tijekom tri dana koliko će manifestacija trajati, prezentirati turističke potencijale naše županije. Našim gostima iz dvadesetak zemalja, predstavit ćemo Radimlju, Počitelj, Stari most u Mostaru, Međugorje, vinariju "Vina Zadro" iz Domanovića, villu rusticu Mogorjelo, te Park prirode Hutovo blato".

   Prema najavama uz čelnike Federacije europskih karnevalskih gradova – FECC-a, koje će predvoditi Lars Algell, predsjednik te međunarodne organizacije, očekuju se čelnici karnevalskih udruga iz Belgije, Makedonije, Slovenije, Francuske, Italije, Nizozemske, Hrvatske, Turske, Crne Gore, Srbije, Švedske, pa Arube, članice izvan Europe itd.

   Pokrovitelj proslave rođendana Europske asocijacije karnevalskih gradova – FECC DIES NATALIS, bit će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s dr. Nevenkom Hercegom, predsjednikom. Manifestacija će početi u petak, 28. rujna, sastankom Internacionalnog odbora FECC-a u 15 sati, a završiti u nedjelju, 30. rujna Gala večerom u hotelu "Mogorjelo" u Čapljini.

 

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!