banerRC212

Četvrtak, 20 Rujan 2018

Gabeljani u zadnji tren "isplovili" iz visočke 'Luke'

   GOŠK je izborio osminu finala nogometnog kupa BiH. U utakmici šesnaestine finala na stadionu 'Luke' u Visokom, Bosna – GOŠK 1:2, poluvrijeme 0:0. Strijelci: 0:1 Josip Ereiz u 59-oj, 1:1 Sedin Ljuca u 80-om i 1:2 Nermin Hajdarević u 87-oj. Pobjeda GOŠK-a vrjednija je utoliko što je izborena s kombiniranim sastavom.

   Od zanimljivijih utakmica vrijedi istaknuti da je Široki Brijeg kao domaćin izbacio branitelja trofeja Željezničar, pobjedom od 2:0. Zrinjski se u Tuzli protiv Tuzla Citya izvukao na penale pobijedivši ukupnim rezultatom 4:2, dok je Sarajevo s minimalnih 1:0 u Vrapčićima nadigralo Velež. Ostali rezultati, Konjic, Igman – Rudar (Prijedor) 0:2, Gradiška, Kozara – Radnik 1:4, Maglaj, Moševac – Rudar (Kakanj) 4:5 nakon penala, u Zenici, Čelik – Krupa 1:2, Ugljevik, Zvijezda – Mladost (Dobij kod Kaknja) 1:0, Modriča, Alfa Modriča – Borac 1:3, Jajce, Metaleghe – Sloboda 0:1, Bijeljina, Gornje Crnjelevo – Slavija 4:0, Tešanj, Tešanjka – Zvijezda (Gradačac) 1:3, Tešanj, TOŠK – Goražde 3:0, Kikači - Kalesija, Mladost – Leotar 3:2. Klis iz Buturović Polja kod Konjica, u drugi krug se plasirao bez igre jer je Sloga iz Doboja odustala.

   Dalje idu pobjednici utakmica šesnaestine finala, a ždrijebanje parova osmine finala obavit će se u ponedjeljak, 24-og rujna.

  • Objavljeno u Sport

Poruka s „Grgurovih hukova“ u Ravnom - Poezija cvijeta tamo gdje je dobrodošla

   Da je kriza poezije samo privid pokazuje nedavno održana pjesnička manifestacija „Grgurovi hukovi“ u Ravnom. Na pete po redu „Grgurove hukove“ u najjužniju bosanskohercegovačku općinu, stiglo je tridesetak pjesnika iz BiH i Hrvatske. Neki od njih zbog poezije, poput Jose Živkovića iz Orašja prevalili su dug put. Inače, ovogodišnji „Grgurovi hukovi“ bili su posvećeni jubileju 60 godina književnog stvaralaštva Anđelka Vuletića.

   Valja reći da su među sudionicima bili i bardovi poput akademika Luke Paljetka, zatim prof. dr. Sabahudina Hadžialića, pa Mile Pešorda… Vesna Slobođan koja je ispred općine Ravno, brinula o organizaciji ističe da bi skup bio i veći da to smještajni kapaciteti u središnjem dijelu ove općine dozvoljavaju.

   „Kod nas svi dobro došli. Odaziv je bio puno veći, međutim u tome su nas spriječili naši smještajni kapaciteti. Nemamo dovoljno smještajnih kapaciteta, a pisci i ljubitelji poezije koji dođu iz daljega trebaju prenoćište. Nadam se da će se uskoro smještajni kapaciteti povećati, da možemo ugostiti sve koji žele doći na našu pjesničku manifestaciju“, kazala je Vesna Slobođan.

   Sudeći po odzivu i dojmu koji je vladao tijekom pjesničke večeri u prostranom Lovačkom domu u Ravnom, ne bi se moglo reći da je kraljica umjetnosti kako se nekada tepalo poeziji, u krizi. Dapače, ostao je dojam da je vrlo živahna, samom joj odnosno – njima, pjesnikinjama i pjesnicima, treba pružiti priliku. Ravnjani to čine od srca, sretni da ih ljudi tananih osjećaja kao što su stvaratelji stihova, posjete makar i jednom u godini.

D. Musa

  • Objavljeno u Kultura

U tijeku pripreme boćara za Europsko prvenstvo

   Čak dvadeset dana trajat će pripreme boćarske reprezentacije BiH za prvenstvo Europe koje će se koncem rujna, održati u talijanskom Allisiu. Pripreme će se obaviti u boćarskom domu „Nožinac“ u Rastovači kod Posušja. Izbornik Mate Grubišić odlučio se na kombinaciju iskustva i mladosti, pri čemu je povratak Josipa Glavinića, iznenađenje. Nakon duže vremena u reprezentaciji je i Mate Ćorluka, najpotentniji bh. mladi igrač, koji je iz reprezentativnih selekcija izbivao zbog nesporazuma s bivšim vodstvom Boćarskog saveza. Zanimljivo, od četvorice pozvanih samo jedan igra domaće prvenstvo - Stojčić.

   Izbornik Grubišić na pripremama je dakle, okupio sljedeće igrače: Mate Ćorluka (Metković – Hrvatska), Dario Stojčić (BK Ante Rozić – Mostar), Ivan Galić (BK Biston Brela – Hrvatska) i Josip Glavinić (BK Hajduk Dubrovnik – Hrvatska).

   Valja reći da će nakon rapidne stagnacije zadnjih godina, na predstojećem Europskom prvenstvu uspjeh bila bilo kakva medalja. Prvenstvo će se održati od 26-og do 30-og rujna.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!