banerRC212

Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 01 Prosinac 2017

Dio vodovoda osposobljen djelatnici Komunalnog tijekom noći će pokušati u potpunosti ukloniti kvar

Javno komunalno poduzeće Čapljina obavještava građane općine Čapljina da su djelatnici vodovoda osposobili staru vodovodnu mrežu iz koje će pojedini dijelovi Općine biti opskrbljeni vodom. Samo najudaljenija naseljena mjesta i više zone neće dobiti vodu do sanacije glavnog cjevovoda. Djelatnici JKP će nastojati u noći s petka na subotu osposobi i glavni vodoopskrbni sustav. O svim promjenama ćemo obavijestiti građane.

 

 

Čapljinci dostojanstveno odali počast generalu Praljku

 

U četvrtak večer u Čapljini je održan komemorativni skup u čast generala Praljka. Brojni Čapljinci okupili su se na Trgu kralja Tomislava, gdje su paljenjem svijeća, u molitvi i tišini, dostojanstveno odali počast generalu Praljku.
Osim na Trgu kralja Tomislava gorjele su svijeće i na Trgu hrvatske slobode, u Višićima i na brojnim prozorima privatnih domova a zastave su spuštene na pola koplja.

 

U akciji darivanja krvi u Srednjoj školi Čapljina prikupljeno 36 doza krvi

Crveni križ općine Čapljina, u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar proveo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja se jučer održala u Srednjoj školi Čapljina. 

Ovo je šesta akcija darivanja krvi ove godine u općini Čapljina, a prva za učenike u ovoj školskoj godini. Akciji je pristupio 51 darivatelj, a prikupljeno je 36 doza krvi. 

U darivanju krvi su sudjelovali srednjoškolci i građani općine Čapljina. 

Predsjednica Crvenog križa Čapljina, Anita Jović je ovom prilikom istaknula: "Hvala što su se učenici odazvali u velikom broju i što žele da se upišu u obitelj humanih krvi. Mi smo prezadovoljni odazivom na akcije darivanja krvi. Sljedeća akcija je 18. prosinca 2017. godine za sve građane. U ovo predblagdansko vrijeme, mi smo tradicionalno započeli aktivnosti prikupljanja pomoći za najpotrebitije, akcija je u tijeku. Pošaljemo cirkularna pitanja prema poduzetnicima, prema svim ljudima dobre volje koji žele pružiti pomoć onima kojima je to napotrebnije."

Dr. Dina Nenadić, iz Centra za transfuziologiju SKB Mostar je o ovom darivanju kazala: "Darivanje krvi je zdravo za organizam, time se jača imunitet i koštana srž se malo brže aktivira. Potrebe za dozama krvi u SKB Mostar se povećavaju u mjesecu prosincu i ljetnim mjesecima. Prezadovoljni smo s akcijom, odaziv na akciju je i više nego dobar." 

Krv su darovali: David Rebac, Jelena Jović, Luka Grbavac, Darko Barišić, Mihael Raguž, Karlo Jukić, Josip Buntić, Karlo Buntić, Josip Karamatić, Martino Njavro, Ana Mustapić, Jure Lopin, Mara KAračić, Katarina Dragičević, Tamara Matić, Domagoj Buntić, Katarina Majstorović, Nikolina Sivrić, Miroslav Buntić, Mladena Mijić, Ivana Milanović, Marino Matić, Andrea Jurić, Andrea Bakalar, Marija Pavlović, Ivan Falak, Marko Glavinić, Ivana Crepulja, Jasmina Topčić, Ante Bender, Dario Pekić, Anela Šutalo, Nikola Akmadžić, Darko Čerkez, Magda Šimunović i Ante Raguž. 

Pretplati se na ovaj RSS feed

17°C

Čapljina

Oblačno

Vlažnost: 42%

Vjetar: 27.36 km/h

  • 21 Listopad 2018 19°C 12°C
  • 22 Listopad 2018 21°C 10°C

banerRC1vikend