banerRC212

Stambeno zbrinjavanje još 255 raseljenih obitelji u okviru Regionalnog stambenog programa - najviše stanova bit će izgrađeno u Čapljini

Istaknuto Stambeno zbrinjavanje još 255 raseljenih obitelji u okviru Regionalnog stambenog programa - najviše stanova bit će izgrađeno u Čapljini

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao je sporazume s načelnicima i predstavnicima 18 općina u kojima će biti izgrađeni stanovi za 255 raseljenih obitelji iz Bosne i Hercegovine, a najviše stanova, njih 30 bit će izgrađeno u čapljinskoj općini, na Modriču. Sporazum je ispred općine Čapljina potpisala Vlatka Knežević, stručna suradnica načelnika koja radi na projektu Regionalnog stambenog programa.
Te obitelji dom će dobiti u okviru potprojekta vrijednog više od 18 milijuna eura, koji je dio Regionalnog stambenog programa (RSP) čije su aktivnosti počele prije pet godina.
Ukupan broj raseljenih u BiH, za čije stambeno zbrinjavanje su osigurana sredstva je oko 11.000 osoba. Ovim sporazumom približavamo se cilju koji je zbrinjavanje 1.200 porodica u ovoj godini - kazao je ministar Ramić.
Regionalni stambeni program je zajednička inicijativa Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore s ciljem stambenog zbrinjavanja i povratka raseljenih osoba širom regije. Program predviđa stambena rješenja za oko 27.000 domaćinstava izbjeglica i raseljenih u četiri zemlje, odnosno ukupno 74.000 ljudi.
Ukupna vrijednost projekta za BiH je oko 200 milijuna KM, od čega je udio bh. institucija oko 30 milijuna.
Vodeća institucija u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, koja koordinira aktivnostima Regionalnog stambenog programa, a implementatori projekta su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske te Odjel za izbjeglice, raseljene osobe i stambena pitanja Vlade Brčko Distrikta BiH.

Općine uključene u potprojekt koji je počeo potpisivajnem sporazuma su: Bosanska Krupa (12 stanova), Čapljina (30), Domaljevac-Šamac (9), Donji Vakuf (9), Gornji Vakuf-Uskoplje (9), Gračanica (12), Jajce (9), Kalesija (20), Kladanj (9), Ključ (9), Lukavac (9), Novi Travnik (12), Odžak (20), Orašje (25), Sapna (9), Vareš (9), Vogošća (27) i Zavidovići (16).

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend