banerRC212

Na Jasenici izgorjelo 100 duluma šume

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Na Jasenici izgorjelo 100 duluma šume

   Dosta posla imali su vatrogasci protekloga vikenda na čapljinskom području. Vikend je počeo velikim šumskim požarom na području Jasenice. Požar je izbio u petak u 14,30, a vatrogasci su ga uspjeli lokalizirati oko 21 sat u noći. Procjene su da je u tom požaru izgorjelo oko deset hektara šume, odnosno preko sto duluma površine. U petak u noći gorjelo je smeće na veletržnici u Tasovčićima, trava i raslinje u Bivoljem Brdu.

    Subota je započela noćnom intervencijom uz prometnicu od Svitave prema Neumu, a gorjeli su smeće i trava. Tijekom dana bile su još tri intervencije, dvije u Gabeli izjutra i popodne, te u Višićima na nasipu, a u sva tri navrata gorjela je trava. Nedjelja je donijela tri intervencije u Sjekoštaku, Strugama i Zvirovićima, a gorjeli su trava i nisko raslinje.

    Tjedan je počeo s jednom tehničkom intervencijom, vatrogasci su uređivali, odnosno prali igralište na športskom centru, a do 15 sati evidentirane su i četiri intervencije na gašenju vatre. U Dretelju su gorjeli trava i raslinje, zatim na Zabrdalju, pa Gabeli gdje je gorio bilji otpad, te Čeljevu gdje su gorjeli trava i nisko raslinje.

Poslijednja izmjena danaPetak, 27 Srpanj 2018 14:08

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend