banerRC212

AUDIO: Pustolovna utrka osim športskog i turističkog dobila i humanitarni karakter, pobjednici novčanu nagradu donirali Caritasu

  • Napisao/la M.L.
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto AUDIO: Pustolovna utrka osim športskog i turističkog dobila i humanitarni karakter, pobjednici novčanu nagradu donirali Caritasu

don Tomislav Ljuban i Marko Knežević pobjednici su 13. pustolovne utrke, koja se u subotu održala u Čapljini. Osvojeni novčani iznos za prvo mjesto donirali su čapljinskom Caritasu tako da je utrka na kraju osim športskog i turističkog dobila i humanitarni karakter.
Drugoplasirnau ekipu činili su Nikola Bartolović i Leo Markota, trećeplasirana ekipa ovogodišnje pustolovne utrke je iz metkovskog trkačkog kluba a činili su je Ruđer Bošković i Josip Baban, najbrža muško-ženska ekipa bili su Katarina Tufeković i Vjekoslav Rajić.
Pustolovna utrke se ove godine sastojala od 1,5 kilometra trčanja, 10,5 kilometara vožnje biciklom te 10 kilometra vožnje kanuima. Startalo se s povijesnog lokaliteta Vile rustica Mogorjelo, odakle se trčalo do Čapljine zatim je uslijedila vožnja bicikla do kupališta Božjak i na kraju su se vozili čamci. Utrka je i ove godine, baš kao i posljednjih godina, odlučena na vodi. Inače Pustolovna utrka bila je posljednji događaj u okviru Manifestacije Lipanjske zore hrvatske Hercegovine.

U tonskom prilogu poslušajte što su nam o Pustolovnoj utrci kazali natjecatelji, suci, organizatori i načelnik općine dr. Smiljan Vidić.

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 03 Srpanj 2018 08:49

2°C

Čapljina

Pljuskovi

Vlažnost: 74%

Vjetar: 12.87 km/h

  • 17 Prosinac 2018 5°C -2°C
  • 18 Prosinac 2018 6°C 0°C

banerRC1vikend