banerRC212

"Mi nemamo drugog izbora nego prosvjede"

Istaknuto "Mi nemamo drugog izbora nego prosvjede"

U dvorani Općinskog vijeća održana je redovita godišnja skupština čapljinske podružnice Udruge zaboravljenih branitelja HVO i Armije BiH, kojoj je prisustvovalo pedesetak članova. Na početku rada okupljene članove pozdravio je Nikica Mili Jurković, predsjednik čapljinske podružnice. On je uz ostalo, izrazio zadovoljstvo što su se okupili kako je rekao „u do sada najvećem broju“, te pozvao članstvo na zajedničko djelovanje u cilju realizacije zacrtanih ciljeva.


Opširno o radu i djelovanju udruge govorio je Drago Grbavac, predsjednik Zaboravljenih branitelja Bosne i Hercegovine. Grbavac je uz ostalo istakao, da bivši pripadnici obje vojne komponente u Federaciji BiH zajednički djeluju, te najavio mogućnost prosvjeda 28. veljače, ukoliko Predstavnički dom Federalnog parlamenta ne ispuni njihov zahtjev o hitnom zasjedanju po pitanju Rezolucije branitelja. Predsjednik Grbavac je zatim istakao kako taj njihov zahtjev podržavaju tri političke stranke – SDP BiH, Demokratska fronta i HDZ 1990.
U daljem izlaganju predsjednik Grbavac je podsjetio da je zahtjev s 20 potrebnih potpisa zastupnika, Parlamentu upućen prije pola godine, ali da se sazivanje sjednice o Rezoluciji branitelja eskivira. Imajuću to na umu, te kratke rokove za održavanje sjednice Predstavničkog doma, Federalnog parlamenta, predsjednik Zaboravljenih branitelja je konstatirao:
„Mi nemamo drugog izbora nego prosvjede, pa još jednom pozivamo sve naše članove i sve ljude dobre volje da nam se pridruže 28. veljače, u traženju naših prava, i traženju istine o Registru branitelja, koji skriva veliki broj lažnih „branitelja“.
Međutim, kada se počelo govoriti o konkretnim mjerama – blokada graničnih prijelaza ili željezničkog kolodvora, prisutni su počeli napuštati dvoranu, pa je na koncu ostalo nejasno, hoće li Čapljinci sudjelovati u eventualnim prosvjedima, ili neće. Moguće da je takvom ishodu doprinio i stav Drage Grbavca predsjednika Zaboravljenih branitelja, da kada se iziđe na prosvjede nema odstupanja dok se ne prihvate zahtjevi, te poručio „tko nije na to spreman neka ne izlazi“.

 

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 26 Veljača 2018 11:15

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend