banerRC212

U vlaku koji je iskočio iz tračnica većina putnika iz Čapljine

  • Napisao/la M.L.
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto U vlaku koji je iskočio iz tračnica većina putnika iz Čapljine

Neopisivu sreću imalo je 26 putnika i članovi osoblja BH vlaka na relaciji Sarajevo-Čapljina. Vlak koji je izletio iz tračnica zbog udara u stijenu koja je pala na prugu zaustavio se u posljednji trenutak prije nego bi otklizao u nabujalu Neretvu. S obzirom da se nesreća dogodila u večernjim satima našto iza 19 sati, kada je već bio mrak, o posljedicama nesreće da je vlak upao u Neretvu bolje je i ne razmišljati.


Čapljinski vatrogasci i djelatnici hitne pomoći prvi su bili na terenu. U trenutku nesreće u vlaku je bilo 26 putnika većinom iz Čapljine, od kojih nitko nije teže ozlijeđen. U nesreći je ozlijeđen strojovođa, inicijala B.Š., također Čapljinac koji je upućen na liječenje u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, na svu sreću nalazi se van životne opasnosti.


Podsjećamo brzi putnički vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je iz tračnica prilikom nailaska na odron u Šurmancima, u nedjelju u 19.05 minuta. Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio je kolosijek u dužini od preko 150 metara, lokomotiva na vlaku se otkačila od garniture iskočila i prevrnula se na bok uz samu Neretvu. Na suhom je zadržalo nekoliko vrba, što je pravo čudo s obzirom da se ne radi o naručito velikim stablima, koja su zadržala više tona težak stroj. Prvi vagon od garniture je iskočio na lokalnu cestu a od propadanja u Neretvu dijelilo ga je par centimetara.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 04 Prosinac 2017 12:53

7°C

Čapljina

Heavy Rain

Vlažnost: 91%

Vjetar: 16.09 km/h

  • 14 Prosinac 2018 7°C 3°C
  • 15 Prosinac 2018 7°C 3°C

banerRC1vikend