Logo
Ispiši ovu stranicu

U akciji darivanja krvi u Srednjoj školi Čapljina prikupljeno 36 doza krvi

Istaknuto U akciji darivanja krvi u Srednjoj školi Čapljina prikupljeno 36 doza krvi

Crveni križ općine Čapljina, u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar proveo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja se jučer održala u Srednjoj školi Čapljina. 

Ovo je šesta akcija darivanja krvi ove godine u općini Čapljina, a prva za učenike u ovoj školskoj godini. Akciji je pristupio 51 darivatelj, a prikupljeno je 36 doza krvi. 

U darivanju krvi su sudjelovali srednjoškolci i građani općine Čapljina. 

Predsjednica Crvenog križa Čapljina, Anita Jović je ovom prilikom istaknula: "Hvala što su se učenici odazvali u velikom broju i što žele da se upišu u obitelj humanih krvi. Mi smo prezadovoljni odazivom na akcije darivanja krvi. Sljedeća akcija je 18. prosinca 2017. godine za sve građane. U ovo predblagdansko vrijeme, mi smo tradicionalno započeli aktivnosti prikupljanja pomoći za najpotrebitije, akcija je u tijeku. Pošaljemo cirkularna pitanja prema poduzetnicima, prema svim ljudima dobre volje koji žele pružiti pomoć onima kojima je to napotrebnije."

Dr. Dina Nenadić, iz Centra za transfuziologiju SKB Mostar je o ovom darivanju kazala: "Darivanje krvi je zdravo za organizam, time se jača imunitet i koštana srž se malo brže aktivira. Potrebe za dozama krvi u SKB Mostar se povećavaju u mjesecu prosincu i ljetnim mjesecima. Prezadovoljni smo s akcijom, odaziv na akciju je i više nego dobar." 

Krv su darovali: David Rebac, Jelena Jović, Luka Grbavac, Darko Barišić, Mihael Raguž, Karlo Jukić, Josip Buntić, Karlo Buntić, Josip Karamatić, Martino Njavro, Ana Mustapić, Jure Lopin, Mara KAračić, Katarina Dragičević, Tamara Matić, Domagoj Buntić, Katarina Majstorović, Nikolina Sivrić, Miroslav Buntić, Mladena Mijić, Ivana Milanović, Marino Matić, Andrea Jurić, Andrea Bakalar, Marija Pavlović, Ivan Falak, Marko Glavinić, Ivana Crepulja, Jasmina Topčić, Ante Bender, Dario Pekić, Anela Šutalo, Nikola Akmadžić, Darko Čerkez, Magda Šimunović i Ante Raguž. 

Poslijednja izmjena danaPetak, 01 Prosinac 2017 08:56
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!