Logo
Ispiši ovu stranicu

U vojarni Božan Šimović održana manifestacija "Dan otvorenih vrata"

Istaknuto U vojarni Božan Šimović održana manifestacija "Dan otvorenih vrata"
Povodom obilježavanja 12. obljetnice formiranja Oružanih snaga BiH u vojarni Božan Šimović u Čapljini održana je manifestacija "Dan otvorenih vrata".  Manifestaciju je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine otvorio vojni orkestar Oružanih snaga BiH. 
 
Po prvi put ovu manifestaciju zajedno su organizirali pripradnici Oružanih snaga BiH i Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina. 
 
Na Danu otvorenih vrata boravili su učenici i nastavnici s područja Hercegovine, točnije iz Čapljine, Mostara i Širokog Brijega. Ovom prigodom učenici su razgledavali izloženo naoružanje, opremu postrojbi Oružanih snaga BiH te slušali predavanje na temu "Opasnost od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava." 
 
Na početku predavanja sve nazočne je pozdravio Senad Memić, načelnik stožera IV. pješadijske brigade OS BiH koji je ovom prigodom istaknuo: " To je dan kada koristimo priliku da vrata vojarne otvorimo za djecu i mlađe, da prikažemo ono kako živimo i radimo. Svake godine se interes za ovaj dan povećava, i svake godine dolazi sve više i više učenika."
 
Na predavanju koje je bilo vezano za opasnost od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava učenici su mogli čuti kako se zaštititi i što napraviti ako dođu u opasnost. 
 
Osim predavanja i razgledavanja vojarne učenici su mogli vidjeti vježbe izviđačke postrojbe, praćenje rada posluge APRE gledati kako vatrogasci profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina gase požar te kako se vojnici pripremaju za svoj radni dan. 
 
Na kraju, Dan otvorenih vrata je završen ručkom koji je priređen u kantini vojarne za sve učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola. 
 
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 16 Studeni 2017 08:12
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!