banerRC212

Projekt uređenja rive u Čapljini

  • Napisao/la D.M.
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Projekt uređenja rive u Čapljini

Romantičari i nostalgičari sve bliže Neretvi

Povratak rijeci omiljena je tema dobrog dijela Čapljinaca u svakidašnjim razgovorima. Naime, početkom ovoga stoljeća stjecajem okolnosti, nastupio je svojevrsni otklon od rijeke, a žila kucavica postao je zapadni dio grada.

Romantični i nostalgični, uporno su ponavljali kako se treba - vratiti rijeci. Prvi zbog vezanosti za rijeku kakvih je malo u Europi, a drugi zbog uspomena. Jedni i drugi uređenjem obale koje je u tijeku, konačno bi mogli doći na svoje.
Projekt je započeo učvršćenjem obalo utvrde, a nastavljen uređenjem rive, postavljanjem pločnika i led rasvjete. Na radilišti smo zatekli radnike mostarske tvrtke HP Investing, jednog od izvođača radova. Govoreći o trenutačnim radovima Izedin Zukanović, voditelj radilišta je kazao:

Podsjećamo, radovi su započeli izgradnjom obalo utvrde, a onda se krenulo s uređenjem rive, postavljanjem pločnika i led rasvjete. U taj dio projekta kako je najavio dr. Smiljan Vidić, čapljinski načelnik općina će uložiti 113.700 KM.
Šetnica između dva mosta u Čapljini, biti će dugačka oko 650 metara, u njezino uređenje i led rasvjetu bit će uloženo oko 115.000 maraka. Čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić, najavio da se nakon saniranja deponije u Adi, planira produžetak šetnice do rimske ville rustice Mogorjelo.
Inače, Čapljinci i njihovi gosti i do sada su mogli šetati po lijepo uređenom nasipu uz rijeku, ali sada će doživljaj biti potpuniji, jer se šetnica spušta prema koritu rijeke. Naravno, projekt građani Čapljine prate sa zanimanjem i odobravanjem.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 12 Rujan 2017 11:43

31°C

Čapljina

Sunčano

Vlažnost: 30%

Vjetar: 22.53 km/h

  • 15 Srpanj 2018 36°C 18°C
  • 16 Srpanj 2018 35°C 18°C

banerRC1vikend