banerRC212

Magistar povijesti i arheologije Ivan Prce održao je tribinu na temu “Istraživanja Đure Baslera i važnost i specifičnosti Gabele kao nekoć najvećeg trgovišta Bosanskog kraljevstva i Humske zemlje”

  • Napisao/la Tihana Đevenica
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Magistar povijesti i arheologije Ivan Prce održao je tribinu na temu “Istraživanja Đure Baslera i važnost i specifičnosti Gabele kao nekoć najvećeg trgovišta Bosanskog kraljevstva i Humske zemlje”

U prostoru Galerije “TAU” magistar povijesti i arheologije Ivan Prce održao je tribinu na temu “Istraživanja Đure Baslera i važnost i specifičnosti Gabele kao nekoć najvećeg trgovišta Bosanskog kraljevstva i Humske zemlje”. Tribina koja je održana u sklopu znanstveno edukativnih tribina kulturno – povijesna i arheološka baština grada Čapljine i donjeg toka rijeke Neretve je bila podijeljena na dva dijela. U prvom se govorilo o jednom od najvećih bosanskohercegovačkih arheologa Đuri Basleru a u drugom o Gabeli ( tal. gabella) – carina) koja je bila jedno od najvažnijih trgovišta srednjeg vijeka. Poslušajte više u tonskom prilogu.

Poslijednja izmjena danaPetak, 12 Studeni 2021 10:19
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!