Logo
Ispiši ovu stranicu

Iz Lovačkog društva "Galeb" upozorenje lovcima: Zabranjeno puštenje goniča u lovište i unošenje oružja bez lovnog lista

Istaknuto Iz Lovačkog društva "Galeb" upozorenje lovcima: Zabranjeno puštenje goniča u lovište i unošenje oružja bez lovnog lista Preuzeto: Facebook

 Iz Lovačkog društva „Galeb” Čapljina podsjećaju lovce da je sukladno kalendaru lova za 2021/2022-gu godinu od 5. rujna pa do početka lova na dlakavu divljač 3-eg listopada, zabranjeno puštanje pasa goniča u lovište „Čapljina”. Cilj ove mjere je osiguranje mira u lovištu, odnosno da se divljač ne uznemirava prije početka lovne sezone..

   Dalje, iz Lovačkog društva „Galeb” ističu da su u suradnji s graničnom policijom započele zajedničke ophodnje sa zadaćom provjere legalnosti lovačkog oružja. Ova mjera se poduzima s ciljem da se u lovište ne unosi naoružanje bez valjane dokumentacije. Iz čapljinske lovačke organizacije upozoravaju da će se lovcima, koji se u lovištu zateknu bez valjane dokumentacije, odnosno važećeg oružanog lista i valjane lovačke karte, to jest plaćene članarine za tekuću sezonu, sukladno zakonu, izuzeti oružje, te će protiv njih biti poodnešene kaznene prijave.

   Dakle, lovci prvo dozvole za oružje i lovačke karte, pa onda u lovište!

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 15 Rujan 2021 11:51
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!