banerRC212

Program obuke za nezaposlene iz oblasti ekologije u Hutovom blatu: Veći interes dama za zaštitu prirodne baštine nego gospode

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Program obuke za nezaposlene iz oblasti ekologije u Hutovom blatu: Veći interes dama za zaštitu prirodne baštine nego gospode

   U organizaciji Ekološke udruge „Anguilla“ Čapljina, u motelu „Park“ na Karaotoku počeo je „Program obuke radnika na zaštiti, očuvanju i promociji zaštićene prirodne vrijednosti Parka prirode Hutovo blato“. Predstavljajući ciljeve Programa obuke Irena Rozić, magistra ekologije uz ostalo je kazala:

   „Cilj nam je obučiti 25 nezaposlenih osoba i uvesti ih na tržište rada s mogućnošću volontiranja, rada na određeno vrijeme i zapošljavanja. Na prvoj radionici polaznici su se kroz teorijska predavanja i prezentacije, upoznali sa zakonskom regulativnom iz oblasti zaštite prirode i okoliša, a nakon toga organizirana je vožnja brodicama i razgledavanje Parka prirode Hutovo blato“.

   Dakle, na prvoj radionici „Programa obuke radnika na zaštiti, očuvanju i promociji zaštićene prirodne vrijednosti Parka prirode Hutovo blato“, polaznici među kojima zanimljivo, prevladavaju dame, upoznali su se sa zakonskom regulativnom iz oblasti zaštite okoliša i radom zaštićenog područja Park prirode „Hutovo blato“. Ukupno su predviđene četiri radionice. U sklopu druge obradit će se Pravila i načela zaštite na radu, te upravljanje okolišem po standardima ISO 0991. Teme treće radionice bit će – Upravljanje brodicama u unutarnjoj plovidbi, te Obuka za polaganje lovačkih ispita, dok će teme četvrte radionice biti – Pravila i načela spašavanja materijalnih dobara i ljudi, te Upoznavanje sa zaštitom od požara.

   Program obuke realizirat će Ekološka udruga „Angilla“ Čapljina, sufinancira ga Federalni zavod za zapošljavanje putem Službe zapošljavanja Hercegovačko-neretvanske županije, a namijenjen je mlađim osobama koje se vode kao nezaposlene na evidenciji Službe zapošljavanja HNŽ. Obuka će trajati četiri mjeseca, a uključuje dolazak na četiri radionice iz različitih oblasti vezanih za Park prirode „Hutovo blato“. Obuka se izvodi u suradnji s JP Park prirode „Hutovo blato“, fakultetima iz BiH i Hrvatske, Zagrebinspektom d. o. o. Mostar, Upravom za civilnu zaštiti i vatrogastvo HNŽ, Lučkom kapetanijom Ostrožac Gorskom službom spašavanja, Lovačkim savezom HZHB, te Centrom za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) Mostar.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend