banerRC212

Čapljinci se uznemirili zbog uklanjanja ploča ispred Vojarne Božana Šimovića

Istaknuto Čapljinci se uznemirili zbog uklanjanja ploča ispred Vojarne Božana Šimovića

Radiopostaji Čapljina obratilo se nekoliko slušatelja s pitanjem: zašto su s ulaza u Vojarnu Božana Šimovića u Čapljini skinute ploče s natpisom i imenom velikog heroja Domovinskog rata. Na činjenicu uklanjanja ploča ukazala je i HVIDR-a Čapljina na svojoj facebook staranici.
Tražeći odgovor na postavljeno pitanje, odmah smo kontaktirali Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.
U razgovoru su nam u info službi kazali da je riječ o provedbi propisa sadržanim u točkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Dokument je javno objavljen. Također nam je pojašnjenja procedura dobivanja spomenutog dokumenta. Međutim, kako nam je cilj što prije odgovoriti na pitanja slušatelja koji su posumnjali da je riječ o incidentu vezanom uz uklanjanje ploča ispred čapljinske vojarne, na stranicama Ministarstva obrane pronašli smo vijesti koje pojašnjavaju o čemu je riječ. Naime, u toku je izrada obilježja za sve lokacije Oružanih snaga BiH.
Tako je 10.6.2019.g. objavljena sljedeća vijest.


U toku izrada obilježja za sve lokacije OS BiH
10.6.2019.

 Vezano za medijske natpise koji se odnose na obilježja na ulazima u vojarne i druge vojne lokacije Oružanih snaga BiH, želimo informirati javnost da je načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izdao naređenje da se što hitnije poduzmu mjere i radnje na izradi obilježja za sve vojne lokacije kako je to propisano u točkama 74. i 75. Pravila službe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Nadležni u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH su poduzeli aktivnosti nabavke, te je u toku izrada obilježja za sve lokacije OS BiH određenim Predsjedničkom odlukom o razmještaju i broju lokacija OS BiH, a u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima kako je to ilustrirano na slici.
Info – ZS OS BiH

ploca vojarna


Još jednom naglasimo, nije riječ o incidentu nego o planiranim aktivnostima koje provodi Ministarstvo obrane BiH.
Ivanka Džajić

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend