banerRC212

U Čapljini posluje 56 bonitetno izvrsnih kompanija

  • Napisao/la M.L.
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto U Čapljini posluje 56 bonitetno izvrsnih kompanija

Grad Čapljina, u suradnji s analitičkom bonitetnom kućom Bisnode BH, organizirao je poslovni susret na temu "Bonitetna izvrsnost kompanija" na kojem je predstavljeno gospodarstvo Čapljine te doprinos bonitetno izvrsnih kompanija uspjehu čapljinskog gospodarstva.
Bonitet je pojam koji se koristi za ocjenu - skup pozitivnih vrijednosti nekog subjekta, koje ga čine dobrim i sigurnim. Kad su u pitanju tvrtke, uključuju se, prije svega, gospodarski pokazatelji ali i kvantitativni, kao što su ugled ili zastupljenost na tržištu.
Certifikat bonitetne izvrsnosti preuzele su slijedeće čapljinske tvrtke: Bakalar-Komerc, Dalmata, Kala-Komerc, Promex, Metalinvest, Vita Vi, Misir, Ineo, Crem caffe Sušac, Beton-Perutina, Graditeljstvo Matić, OB Produkt, Sjemenarna Agro, G&L Commerce, Valjan Servis, Njivice, Igris, Šutalo-Trade, Feršped i Dominant.
U BiH je samo 21% bonitetnih od ukupnog broja aktivnih tvrtki a zapošljavaju 55% ukupno zaposlenih u BiH.
Prema Bisnode metodologiji, 56 čapljinskih tvrtki je bonitetno izvrsno. Ovih, nešto više od 24% od ukupnog broja aktivnih čapljinskih tvrtki ostvaruju skoro 254 milijuna KM prihoda, zapošljavaju 812 djelatnika.
U odnosu na ukupno gospodarstvo Čapljine, one kreiraju 67% prihoda, 61% dobiti, zapošljavaju 51% ukupno zaposlenih u Čapljini. Većina njih, 44% su u oblasti Trgovina na veliko i malo, preko 70% su male tvrtke.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 03 Travanj 2019 14:01
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend