banerRC212

Jaki udari vjetra stvorili su mnoge probleme u čapljinskoj općini

  • Napisao/la Radiopostaja Čapljina
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Jaki udari vjetra stvorili su mnoge probleme u čapljinskoj općini

Jaki udari vjetra stvorili su mnoge probleme u čapljinskoj općini. Kako smo doznali od dežurnog u Civilnoj zaštiti općine Čapljina, vjetar je čupao stabla, padale su i cigle s krovova a došlo je u Trebižatu i do prevrtanja prikolice hladnjače. U Strugama/Gorici nastradali su čak i nadgrobni spomenici na koje su pala stabla. Osim toga, vatrogasci su se borili s više požara tijekom dana, naime gorjelo je u subotu prijepodne u blizini tvornice "Lasta", u Trebižatu iznad benzinske postaje, te u Grabovinama.

Mnoga naselja bila su bez električne enrgije. Prema informacijama od dežurnog u EPHZHB, 4 dalekovoda na području čapljinske općine bila su u kvaru, te je više tisuća korisnika bilo bez električne enrgije, među kojima stanovnici Višića, Čeljeva, Tasovčića, Dretelja, Šurmanaca, Trebižata, Zvirovića, Grabovina, Gabele, Svitave...

Dežurni operativci su bili od ranog jutra na terenu, te su sve službe dale sve od sebe da se sve vrati u normalno stanje.

Također, u mnogim mjestima, vjetar je pokidao najlone s plastenika, a kako se zasad čini, najviše štete na plastenicima bilo je u Svitavi.

Podsjećamo Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje zbog olujnih udara vjetra 23.2. u Hercegovini – od 80 do 100 km na sat,

Narančasti meteoalarm znači da je Vrijeme opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan, navode iz FHMZ-a.

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!