banerRC212

Za projekt "Da se ne zaborave" čapljinske Udruge dragovoljaca i veterana 10.000 kuna iz proračuna RH

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Za projekt "Da se ne zaborave" čapljinske Udruge dragovoljaca i veterana 10.000 kuna iz proračuna RH

   Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donio je odluku za financijske potpore za 105 pojedinaca i udruga u iznosu od 1.816 000 kuna. Među 105 pojedinaca i udruga jedan subjekt je iz Čapljine – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, zajednice podružnica u Županiji Hercegovačko-neretvanskoj, Čapljina. Projekt čapljinske Udruge „Da se ne zaboravi“, dobio je 10.000 kuna.

   Iz općina južne Hercegovine odobrena su sredstva za još dva projekta. Iz općine Stolac riječ je o kulturnoj manifestaciji „Stolačko kulturno proljeće“. Nositelj Matica hrvatska Stolac za taj projekt, dobila je 15.000 kuna. Projektu Udruge građana „Stijena“ Ravno, iz općine Ravno, Zaštita i rekonstrukcija hrvatskog povijesnog nalazišta Crkvina odobrena je suma od 16.000 kuna.

   Kako je istaknuto u obrazloženju, sredstva su dodijeljena temeljem objavljenog poziva za prijavu posebnih potreba i projekta od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u cilju ostvarenja financijske potpore za 2018. godinu od 10-og listopada 2018-te godine i prijedloga povjerenstva Središnjeg ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend