banerRC212

Park kod Srednje škole u Čapljini dobio ime po akademiku Jakovu Peharu

  • Napisao/la d.musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Park kod Srednje škole u Čapljini dobio ime po akademiku Jakovu Peharu

Na prigodnoj svečanosti u ugodnom jesenskom predvečerju, otvoren je park kod Srednje škole u Čapljini, koji je dobio ime po akademiku Jakovu Peharu.

Svečanosti je prisustvovao i akademik prof. dr. Jakov Pehar, inače predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, koji se biranim riječima zahvalio na tom činu.
„Ja se toplo zahvaljujem, jer ovo je rijedak događaj. Gradonačelnik je prihvatio ideju mojih kolega, da mu se dade ime Jakov Pehar, uložio je veliki trud i sve ono što je trebalo da se ideja realizira“, kazao je uz ostalo, akademik prof. dr. Jakov Pehar, zahvalivši svima uključenim u realizaciju kao i građanima Čapljine, podsjetivši da je cijeli projekt zelene oaze, počeo prije šezdeset godina.
„Svako vrijeme ima svoje velikane, ali rijetko koji velikan doživi ovo što je Čapljina priredila svojem sugrađaninu, akademiku Jakovu Peharu, za pola stoljeća, a možda i koju godinu više, njegove brige za ovaj grad i njegovu hortikulturu. S Jakovom ste mogli razgovarati ujutro, na podne i navečer, o tome je li jednostavno podšišano, potkresano, a prije svega je li u Čapljini sve u redu, je li sve onako kako treba biti“, naglasio je Josip Muselimović, generalni tajnik HAZU u BiH.
Okupljenima se obratio i dr. Smiljan Vidić, čapljinski načelnik, kazavši: „Poznato je da svi Čapljinu prepoznaju po puno zelenih površina, po cvijetnjacima, širokim ulicama, nogostupima, parkovima, ali nikada tako lijepo uređenih površina nije dosta, pa zato moje i svakako vaše zadovoljstvo što smo završili još jedan prostoru kojem ćemo se moći odmarati. Svaka priča ima svoje aktere ima ljude koji su zaslužni da se ona ispriča da se posao završi“, kazao je načelnik dr. Vidić te zahvalio svima koji su doprinijeli revitalizaciji od federalnog i županijskog fonda za zaštitu okoliša, pa do izvođača radova i samog akademika Pehara.
Revitalizirani park simboličnim uključivanjem fontane u rad, park Jakova Pehara, na otvorio je dr. Smiljan Vidić, načelnik Čapljine. Čapljinski načelnik na koncu je akademiku Peharu uručio zahvalnicu.
Tekst i foto: D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend